torsdag 23 november 2006

ratsit.se - vem har rätt lön?


Ok, det är lika bra att erkänna - klart vi vill veta hur mycket andra tjänar... Eftersom jobbet för många av oss är det enda vi har att mäta framgång i livet, så är det klart vi vill veta vilken av våra gamla och nya kompisar, kollegor, grannar, släktingar, ... som tjänar mest! Med nya tjänsten ratsit.se går detta nu att kolla in direkt på nätet (tjänsten ligger just nu nere nu p.g.a. "överbelastning").

Det officiella syftet med tjänsten är att "ge privatpersoner möjligheten att kolla in andra individer för att kunna minska risken vid affärer". Inte helt fel kan man tycka, med tanke på alla problem Blocket och andra har haft. Samtidigt blir det svårt i Sverige med denna typ av tjänst - löner sätts lyckligtvis inte enligt en "solidarisk" modell utan utifrån ett antal ganska subjektiva parametrar: prestation, förhandlingsförmåga, relation till chefen, ... Om nu någon sätter sig ned med ratsit och Excel och jämför så kan det nog bli ganska frustrerande och jobbigt. Snart är det nog dags för denna typ av tjänst även på svenska!

Uppdatering: ratsit ligger fortsatt nere större delen av tiden - för dig som är intresserad av att sätta upp en liknande tjänst själv finns en enkel vägledning här.

Inga kommentarer: