onsdag 29 november 2006

Great people: Johan Staël von Holstein

Förutom Jan Stenbeck (och på senaste tiden kanske Jonas Gardell) är det nog få personer som väcker så pass delade känslor som Johan Staël von Holstein. Johan dök mer eller mindre upp från ingenstans i mitten av nittiotalet och blev en av de få Svenskar som globalt kom att personifiera första Internetvågen. Idag kör han IQube i Kista där han samlat ett 60-tal bolag.

Då och då springer vi på folk som fortfarande snackar skit om Johan - i 99 fall av 100 visar det sig dock att de aldrig träffat honom eller bara sett honom på håll. Sedan finns det naturligtvis ett gäng personer som är avundsjuka på det han gjort och den uppmärksamhet han fått och fortfarande får (just idag finns det en intervju med honom på DItv). T.o.m. när han dagen efter flodvågskatastrofen kastade sig på ett plan till Thailand med 100.000 egna kronor i väskan och sprang runt bland lik och spillror för att hjälpa till, hördes kritikerna hemma i soffan: "det där gör han bara för att synas".

Den som träffat och har fått chansen att prata med honom eller t.o.m. jobbat med honom vet att han är en superskön person - alltid intresserad, positiv, beredd att hjälpa till och laddad med EXTREMT mycket energi. Han är "äkta" och han älskar det han gör och gör det han älskar.

Det är klart att långt ifrån alla projekt han själv har startat eller gått in i blivit succé (förresten, grattis till Kennet Works exiten!) men vi är helt klart övertygade om att fler bolag borde ha med en "Johan-typ" i styrelsen! Utan tvekan skulle Sverige vara ett bättre land om vi hade 10 Johan till!

Keep on running Johan!

Inga kommentarer: