onsdag 27 februari 2008

Oscar Otteborn is back!

Oscar Otteborn, tidigare försäljningsdirektör på Telenor, börjar nu som försäljningschef på Apple. Grattis till både Apple och Oscar! Att Oscar fick sluta på Telenor i höstas hade inte så mycket med hans kompetens att göra utan berodde officiellt på att: "Oscar har inte följt de riktlinjer vi har och därför kom han och Johan (Lindgren, vd Telenor) överens om att han skulle sluta."

Den inoffieciella versionen gör gällande Oscar fick ta smällen för att ha gjort det alla gör inom Telekombranschen med viktiga kunder, han tog dem på en extra fin resa. Resan gick till Peru och överskred den gränsen för vad som anses vara mutor. Detta lär dock ha varit OK hela vägen upp men man ångrade sig i efterhand och Oscar fick bli "scape goat".

Denna historia kan dock få intressanta konsekvenser nu: det ska bli spännande att få se vem Apple väljer som partner när de ska släppa supersäljaren iPhone i Sverige senare i år. Vi tror visserligen inte att Oscar skulle agera oproffsigt - han är för mycket business och alldeles för reko för det!

Watch out: great people make a difference!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Antar att en resa med närmaste partners inte är genomförbart om inte ledningen är med på det och desutom inte är första gången man arrangerar något liknande. Feghet från ledningen att inte bära det fulla ansvaret och skydda sina anställda.

Anonym sa...

Dagen efter nyheten om att Johan Lindgren lämnar svenska Telenor släpps nyheten att Telenor får sälja Iphone i Norden. Förmodligen bara en väldigt rolig tillfällighet, men ändå!